NOVEMBER

's morgens begeleid bezoek aan de

COMMANDO BUNKER KEMMEL. 

SeniorenVereniging

BNPPARIBAS-FORTIS

BRUGGE-KUST


Stichtingsdatum 21/1/1965

Correspondentieadres :

Begoniastraat 22 8310 Assebroek

Rekening : BE55 2800 2121 4644     



DONDERDAG 21 NOVEMBER 2019


 Een daguitstap om niet snel te vergeten

VERTREK te Brugge (Steenbrugge-brug)  : 8u30


aankomst Kemmel : 9u45


Aankomst Loker : 12u30 / 13 uur


Terug in Brugge rond 19u30 - 20 u

PRIJS : 49 € leden -  60 € niet-leden


INSCHRIJVINGSFORMULIER  HIER KLIKKEN


UITERSTE INSCHRIJVINGSDATUM : 7 november


DEELNEMERS : klik hier

Begin jaren vijftig van de vorige eeuw, in volle Koude Oorlog, bouwen België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Luxemburg en Nederland in het kader van het Pact van Brussel een coördinatiebunker voor de West-Europese luchtverdediging. Wanneer de bunker eindelijk klaar is, zal de nieuw opgerichte NAVO een eigen systeem installeren en blijft de bunker in Kemmel ongebruikt achter. Pas in 1963 besluit het opperbevel van de Belgische strijdkrachten om de bunker in te richten als hoofdkwartier in geval van oorlog, conflict of oefening.

De Commandobunker Kemmel ontdekken: een MUST, ook voor u!

Een bezoek aan de Commandobunker Kemmel is een topervaring voor iedereen.
Jong of oud, alleen of in groep: hier krijgt u echt voeling met de militaire geschiedenis. De commandobunker is een historisch waardevolle site en een zeldzame getuigenis van de Koude Oorlog in België.
Een bezoek aan de bunker is een boeiende ervaring. Ruim anderhalf uur duikt u onder in de buik van de Kemmelberg: een site vol geheime missies, onzichtbare vijanden en een alomtegenwoordige spanning die niemand onberoerd laat. Alleen al rondlopen in de 'Operations Rooms' - het kloppend hart van de bunker - is een indrukwekkende belevenis.

Middagmaal in

DEN HEKSESTOEL

Loker (Heuvelland)

Menu :


Aperitief:

Picon met witte wijn (huis- en streekspecialiteit) of niet alcoholisch .

Op tafel bordje met huissalade en toastjes, borrelnootjes.

Extra individueel hapje aangeboden van het huis.


Voorgerecht:

Seizoensgebonden groentesoep, brood en boter, dit alles rijkelijk voorzien van meermaals repasse.


Hoofdgerecht:

Gebraisseerde varkenswangetjes in St. Bernardusbier, warme groentjes, verse frietjes gebakken in onssenvet.

Dit alles rijkelijk voorzien van meermaals repasse, vlees- groente- saus- friet.


Dessert:

Gebak met ijs en slagroom.

Koffie  

In de namiddag  (we blijven ter plaatse !!!)


alle soorten volksspelen, 

en zoals het hoort

een GEZELLIGE NAMIDDAG