SEPTEMBERREIS

SeniorenVereniging

BNPPARIBAS-FORTIS

BRUGGE-KUST


Stichtingsdatum 21/1/1965

Correspondentieadres :

Begoniastraat 22 8310 Assebroek

Rekening : BE55 2800 2121 4644     DRIEDAAGSE CITY-TRIP : LONDEN

dinsdag 10 - donderdag 12 september 2019


Vertrek dinsdag 10 september KANAALEILAND om  05u30

                                                    Parking BAKKERIJMUSEUM Veurne : 6u00


OPGELET : STARTUUR BRUGGE is 5u30 in niet 5 uur !!!


OPGELET : uw Identiteitskaart moet nog 3 maanden geldig zijn na onze trip

                     dit is dus (afgerond) tot 31 december 2019 !!!!!


OPGELET : UNIVERSELE reisstekker ten zeerste aanbevolen  (nodig !!).  Te koop in

                    verschillende winkels :Krefel - Aldi - Vandenborre enz.....


MOGELIJKHEID OM OP TE STAPPEN :  KANAALEILAND BRUGGE

                                          of PARKING BAKKERIJMUSEUM VEURNE

                                                      

Prijs : leden : 410 €       niet-leden :460 €             Voorschot : 145 € + evt verzekering

HALFPENSION    

                               

Prijs per persoon in dubbele kamer onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid.

Single supplement: € 80 /persoon

INBEGREPEN :


•Autocarreis 

•Gids gedurende de ganse reis

•2 overnachtingen op basis van half pension in hotel St Giles ***

centraal gelegen in Londen.

Op wandelafstand van de gekende winkelstraat Oxfordstreet.

Nabij het British Museum en Piccadilly Circus.

ingangsticket WINDSOR CASTLE

ingangsticket THE SHARD


De Britse hoofdstad Londen is één van de meest bruisende steden van Europa. De mix van
culturen in het multi-etnische Londen en de typische Britse flair en liefde voor tradities weet elke
bezoeker te bekoren. Je vindt er voor ieder wat wils. Om het met de woorden van dr. Ben Johnson te zeggen:

                              "Wie Londen moe is, is het leven moe!".


Dag 1 : DINSDAG 10 SEPTEMBER 2019
Vertrek Brugge : 5u00               -  Veurne : 5u30
Na een rit van 35 minuten komen we in Folkestone aan waarna we richting Londen rijden.
Onze eerste halte in de Londense metropool wordt de borough Greenwich, beroemd omwille van de nulmeridiaan. In het Royal Observatory kunt u trouwens precies zien waar die meridiaan loopt.
Vanuit Greenwich Park krijgen we ook een mooi zicht op de Britse hoofdstad. We maken er ook een wandeling langsheen de eerste bezienswaardigheden: Queen's House, het National Maritime Museum, de Royal Observatory en natuurlijk ook het beroemde zeilschip Cutty Sark.

Vervolgens gaan we lunchen in het centrum van Greenwich.


Na de middag rijden we door naar het financiële en historische hart van de stad: The City of
London. Via de wereldberoemde Tower Bridge komen we voorbij de Tower of London, de machtige burcht die in opdracht van Willem de Veroveraar werd gebouwd. Vandaag worden de kroonjuwelen er tentoongesteld en houden de Beefeaters er nog steeds de wacht. Wij voorzien ruimschoots de tijd om de Tower of London en Tower Bridge van buitenaf te bewonderen. Daarna maken we een rondrit doorheen de City waarbij we ons toespitsen op de vele moderne architectuur die er vandaag te zien is: The Gherkin, The Cheesegrater, The Walkie Talkie - de typische moderne gebouwen kregen één voor één opmerkelijke bijnamen.
Vervolgens rijden we naar St Paul's Cathedral, de prachtige barokke kathedraal van architect Sir Christopher Wren. Hier traden Charles en Diana in het huwelijk en heel wat beroemdheden uit de Britse geschiedenis hebben er een grafmonument. We bezichtigen de kathedraal van de buitenkant en wandelen vervolgens via de Millennium Bridge naar Southwark, het gebied op de zuidelijke oever van de Theems. In de late Middeleeuwen was dit het kloppende hart van het uitgangsleven en ook vandaag vinden we er o.a. de replica van The Globe Theatre van William Shakespeare. We bezichtigen op onze wandeling o.a. ook The Golden Hinde, Clink Prison en Borough Market. We bezoeken vervolgens The Shard , de hoogste toren in Londen. Via 2 liften komen we bovenaan in een adembenemende panoramazaal terecht.


We rijden vervolgens naar Bloomsbury om er in te checken in het St Giles Hotel, een uitstekend 3-sterrenhotel in het hartje van West End.


Dag 2 : WOENSDAG 11 SEPTEMBER 2019
Na het typische Engelse ontbijt trekken we de stad in en rijden we naar Westminster, het politieke hart van Londen. We maken er een wandeling langsheen Westminster Abbey, de gekende Houses of Parliament (en Big Ben), Whitehall, de Horse Guards en St James's Park. We wandelen verder naar Buckingham Palace, de officiële ambtswoning van het Britse hof. Daar kijken we naar de dagelijkse Changing of the Guards ceremonie. Vervolgens verder naar Trafalgar Square, waar we o.a. Nelson's Column en de National Gallery kunnen aanschouwen.
We gaan lunchen in de buurt van Leicester Square.
Na de middag brengen we een bezoek aan Windsor Castle, de favoriete verblijfplaats van de Britse koningin Elizabeth II. We brengen een uitgebreid bezoek aan het kasteel: de staatsvertrekken, de thuisbasis van de Orde van de Kousenband, de St George's Chapel en natuurlijk ook imponerende Grand Reception Room.
Voor het avondmaal trekken we opnieuw naar ons hotel. Avondmaal om 18u!
Wie dat wenst, kan facultatief na het avondmaal een musicalvoorstelling bijwonen in The West
End. Londen is gekend voor de vele musicalvoorstellingen, maar wij gaan kijken naar één van de langstlopende shows: The Lion King. Het indrukwekkende visuele schouwspel van The Lion King gaat immers gepaard met de heerlijke muziek van Sir Elton John.
Overnachting in het St Giles Hotel.Dag 3 : DONDERDAG 12 SEPTEMBER 2019
Na een heerlijk Engels ontbijt laden we de bagage op de autocar en rijden we naar de luxueuze
wijken van Londen: Kensington en Belgravia. We houden halt in de buurt van het Natural History Museum en V&A Museum, twee schitterende musea die gratis te bezoeken zijn. Ook het gratis Science Museum ligt op een steenworp en zelfs Hyde Park is op wandelafstand. Wie dus niet geïnteresseerd is in een museumbezoek kan mee op stap met de gids langsheen de vele monumenten in Hyde Park en Kensington Gardens. In de onmiddellijke buurt van de musea vinden we ook het wereldberoemde warenhuis Harrods en de vele winkels van Knightsbridge en Sloane Street. Ook shoppen is dus zeker een mogelijkheid.
Voor de lunch trekken we naar de buurt van Tower Hill. Wie dat wenst, kan dus nog snel wat foto's nemen van The Tower of London en Tower Bridge.
Na de middag rijden we doorheen de Docklands, een gebied waar de vele opslagplaatsen en
loodsen van de voormalige haven van Londen werden omgetoverd tot moderne lofts en kantoren.
Via de autosnelwegen en de Blackwall Tunnel onder de Theems rijden we terug naar Folkestone


NIET INBEGREPEN :


Supplement 1- persoonskamer 80 € p/p

Alle middagmalen en avondsnack dag 3

Musicalvoorstelling The Lion King  (facultatief) 42 £ = 38 euro ongeveer


Annulatieverzekering 5,5 % van de reissom (verzekering) = 24 €

Bijstandsverzekering 9 € p.p. Allianz Global

Annulatie + reisbijstandsverzekering 6,5 % p.p. Assistance) = 29,50 €


Opmerking :


Volgorde van programma kan gewijzigd worden.


Facultatief : Musical THE LION KING

Bij de inschrijving vermelden !!!Afgezet tegen de majesteit van de Serengeti-vlaktes en de suggestieve ritmes van Afrika, zal Disney's meermaals bekroonde musical The Lion King in het Lyceum Theatre  uw verwachtingen van het theater opnieuw definiëren.

Op basis van de Disney-animatiefilm ging The Lion King in 1997 in première op Broadway en in oktober 1999 opende The Lion King London zijn deuren voor verpakte huizen!

The Lion King Musical  vervoert het publiek naar een duizelingwekkende wereld die ontploft met glorieuze kleuren, verbluffende effecten en betoverende muziek. De kern van het verhaal is het krachtige en ontroerende verhaal van Simba - het epische avontuur van zijn reis van een jonge o kijker naar zijn voorbestemde rol als Koning der Pridelands.

Briljant opnieuw bedacht door de veelgeprezen regisseur Julie Taymor, is Disney's geliefde film getransformeerd in een spectaculaire theatrale ervaring die explodeert met glorieuze kleuren, verbluffende effecten en betoverende muziek.

Met muziek van Elton John, tekst van Tim Rice, een muzieknotatie gemaakt door Hans Zimmer en koorarrangementen van Lebo M, omvatten Disney's The Lion King London-liedjes I Just Can not Wait To King, The Circle of Life, Endless Night en Schaduwland.

Disney's The Lion King is onze bestverkopende show en heeft meer dan 18 jaar lang publiek van alle leeftijden vermaakt in het Lyceum Theatre in Londen .