ASV's

SeniorenVereniging

BNPPARIBAS-FORTIS

BRUGGE-KUST


Stichtingsdatum 21/1/1965

Correspondentieadres :

Begoniastraat 22 8310 Assebroek

Rekening : BE55 2800 2121 4644     
Beste collega’s – ASV-bestuursleden

 

Deze brief is een warme oproep!

In samenspraak met De Koepel nodigen we alle leden van alle ASV’s uit op een riviercruise op de Gironde en de Dordogne vanuit Bordeaux. En daar hebben we eenmalig uw hulp voor nodig.

Enkele concrete gegevens:

  • Van  maandag 7 tot zondag 13 september 2020;
  • Vanuit Bordeaux;
  • Organisatie vanuit West-Vlaanderen; diverse opstapplaatsen voor de bus worden bepaald in functie van de inschrijvingen;
  • Optie op het hele schip; min 150 personen max 166 personen
  • Deelnemen = inschrijven: telefonisch bij Reizen Patteeuw 051 77 74 16 (identiteitskaart van elke deelnemer bij de hand!) én betaling voorschot van 200,00 euro per persoon met Visa of Mastercard, uiterlijk op 1 augustus 2019;
  • Bij voldoende inschrijvingen van onze Franstalige collega’s wordt een bus met Franstalige begeleiding voorzien
  •  

Wil dus zo snel mogelijk uw leden hieromtrent aanschrijven!

Nog vragen? Contacteer

Eddy Dewaele 0479 45 39 13 dewaele.verhamme@gmail.com

Piet De Coninck 0498 31 11 83 piet.deconinck@outlook.com

 

Met collegiale groetenPROGRAMMA


7-DAAGSE RIVIERCRUISE BORDEAUX, DE GIRONDE EN DE DORDOGNE

7 tot 13 september 2020

 

Wie droomt er niet van een heerlijke ontspannende riviercruise tussen de schitterende wijngaarden van de heerlijke Bordeauxstreek. Namen als Pauillac, Médoc, Saint Emilion, Margaux, Saint Julien… klinken als een klok! Het blijft er niet bij: ook bezoeken aan enkele Chateaux en proeverijen staan op ons programma! Aan boord van ons top cruiseschip genieten we niet alleen van gastronomische hoogstandjes maar er is ook een all-in drankenpakket inbegrepen! Een voorproefje kan je bekijken via deze links: https://youtu.be/f6eARlbg76o en https://youtu.be/04t19oXMpIs

 Riviercruises zijn momenteel een echte hype! Wij hebben dank zij Reizen Patteeuw, uitzonderlijke voorwaarden kunnen bedingen! Wij hebben een optie op het ganse schip. Deze optie loopt tot 1 augustus van dit jaar. In samenspraak met de Koepel van de ASV’s hebben wij deze uitzonderlijke reis opengesteld voor alle ASV’s. Dit betekent dat wie er bij wil zijn, zo vlug mogelijk dient in te schrijven. Hiervoor belt u naar Reizen Patteeuw tel 051/777416 en meldt dat je wil inschrijven voor de cruise 2020 van ASV West-Vlaanderen. Hou uw identiteitskaart(en) bij de hand; het voorschot van 200€ per persoon kan je meteen ook telefonisch betalen met Visa of Mastercard. Het saldo wordt dan gevraagd medio volgend jaar. Maak vooraf reeds je keuze welk type kajuit je wilt (zie verder).

Hieronder kan je het gedetailleerd programma met alle nodige info omtrent de reis, kostprijs en annulatieverzekering terugvinden.

Bijkomende inlichtingen ofwel bij Reizen Patteeuw of bij Eddy Dewaele 0479/453913 (dewaele.verhamme@gmail.com) of Piet Deconinck 0498/311183 (piet.deconinck@outlook.com).

Met vriendelijke groeten,

Het bestuur ASV West-Vlaanderen

PRIJS

Prijs per persoon op basis van vol pension in benedendek: € 1275.00

Prijs per persoon op basis van vol pension in tussendek: € 1385.00

Prijs per persoon op basis van vol pension in superieure kajuit: € 1410.00

 

Toeslag éénpersoonskamer: € 395,00  (max 4 eenpersoonskamers) – Enkel in benedendek

 

 

 

 

PROGRAMMA

 

7-DAAGSE RIVIERCRUISE BORDEAUX, DE GIRONDE EN DE DORDOGNE

OP ONTDEKKING IN DE BORDEAUX WIJNSTREEK
7 SEPTEMBER 2020 TOT 13 SEPTEMBER 2020

 

In het zuidwesten van Frankrijk ligt het estuarium van de Gironde, ontstaan uit de samenvloeiing van de Garonne en de Dordogne, een open deur naar de stad Bordeaux. Die is in de hele wereld vermaard om zijn nobele wijnen: Blaye, Pauillac, Saint-Estèphe, Médoc… Dit zijn enkele pareltjes van de wijngaard van Bordeaux. De wateren van het estuarium van de Gironde cultiveerden een andere rijkdom, de visvangst, die het even goed deed als de wijnschat. Ondertussen proeft u de sfeer van een riviercruiseschip. Laat u verwennen op het water!

 

EERSTE DAG: BORDEAUX

We rijden langs de Franse autosnelwegen naar Bordeaux. Avondmaal en overnachting aan boord van ons riviercruiseschip. Voorstelling van de bemanning en welkomstcocktail.

 

 

 

TWEEDE DAG: BORDEAUX – PAUILLAC

Na het ontbijtbuffet aan boord varen we de Garonne af en via de Gironde langs Île Cazeau en Île de Patiras om Pauillac te bereiken. Het middagmaal is aan boord. Destijds gebouwd door de wijnhandelaren of kapiteins op de lange omvaart, kon Pauillac langs de kades de prachtige nobele huizen in natuursteen vrijwaren. In de namiddag vertrekken we voor de excursie op ontdekking door de Médoc, een prestigieus gebied met de bekendste rode wijnen van deze planeet. We komen langs het merendeel van de prestigieuze appellations van de Médoc (Saint Julien, Margaux, Haut-Médoc) op de bekende kastelenroute. Een paar beroemde kastelen zoals de Châteaux Lafite-Rothschild, Latour en Mouton-Rothschild ontbreken zeker niet op deze rit. Terugkeer aan boord voor het avondmaal, gevolgd door animatie.

 

 

 

DERDE DAG: PAUILLAC – ESTUARIUM VAN DE GIRONDE – BLAYE

Afvaart van de cruise in de vroege ochtend met ontbijtbuffet aan boord. We varen op de Gironde tot aan het estuarium. We komen voorbij de moerassen, Meschers-sur-Gironde met de steile kliffen, de holwoningen en de vissershuisjes en bereiken Blaye. Het middagmaal is tijdens het varen. Daarna vertrekken we voor de excursie naar Blaye, waar Vauban een citadel bouwde. Van hieruit werd destijds de vijand in het oog gehouden. Deze burcht is zonder enige twijfel de veiligste plaats van Blaye en beschermd door de Unesco. De uitstap gaat verder via ‘de route van de Corniche’, een smalle en pittoreske weg langs de Dordogne om uit te monden op het estuarium van de Gironde. U ontdekt er mooie tuinen, oude vissershuizen, opmerkelijke huizen tegen de kliffen aangebouwd en de beroemde “carrelets”, eigenaardige huisjes die boven het water bengelen. Uitzonderlijke landschappen die rivier, steen en wijngaard verenigen.

Terugkeer naar Blaye voor een bezoek aan de citadel, een imposant en majestueus bouwwerk. De burcht kijkt uit over de monding van de Gironde en biedt een prachtig vergezicht. Terugkeer aan boord voor het avondmaal, gevolgd door een dansavond.

 

 

 

 

VIERDE DAG: BLAYE – LIBOURNE OF BOURG – SAINT-EMILION

Ontbijtbuffet aan boord en afvaart van de cruise naar Libourne (afhankelijk van het getij kan dit ook Bourg zijn).
In de namiddag bezoeken we een familiaal wijnbouwdomein waar de eigenaar u zal verwelkomen en u de verschillende fases zal uitleggen van de productie van de wijn van Saint-Emilion. Een degustatie sluit het bezoek af. Nadien is er een geleid bezoek aan de ondergrondse monumenten van het dorp Saint-Emilion. Uw gids zal de geschiedenis van deze middeleeuwse vesting uit de doeken doen. Nadien ontdekt u een uitzonderlijke holwoning, de grot van de monnik Emilion, de stichter van de vesting. De kapel van de Drievuldigheid, gebouwd voor de monnik, en de catacomben staan ook op het programma. Tot slot bezoeken we ongetwijfeld het meest originele bouwwerk, de grootste monolithische kerk van Europa, uitgegraven in de kalkrotsen. Terugkeer aan boord in Libourne voor het avondmaal.

 

 

 

 

VIJFDE DAG: LIBOURNE OF BOURG  – CADILLAC

Tijdens het ontbijtbuffet varen we naar Cadillac. In de voormiddag bezoeken we een wijndomein met degustatie van een wijn van de Sauternes. Na het middagmaal aan boord is er een excursie naar het Kasteel van Roquetaillade in Mazères. We bezoeken deze prachtige middeleeuwse burcht die gebruikt werd als decor voor verschillende films met Louis de Funès, Jean-Paul Belmondo,

Roger Moore en Patrick McNee. Welke rol dit kasteel gespeeld heeft in de loop van de geschiedenis, vernemen we tijdens het bezoek met een lokale gids. Ook het pittoreske dorpje Cadillac staat op het programma. Terugkeer aan boord voor het avondmaal, gevolgd door een animatieavond.

 

 

ZESDE DAG: CADILLAC – BORDEAUX

We varen naar Bordeaux, waar we in de loop van de voormiddag aankomen. Middagmaal aan boord. We brengen een bezoek aan Bordeaux. De stad is door de Unesco beschermd als werelderfgoed. Bordeaux kreeg het waardevolle label in de categorie “culturele site”. De helft van de stad, van de boulevards tot aan de oevers van de Garonne, werd erkend voor zijn architecturele erfgoed. De autocar brengt ons naar de Place des Quinconces voor een wandeling door de stad. We komen voorbij de voornaamste monumenten en bezoeken het oude Bordeaux. Van de brede lanen in het neoklassieke Quartier des Quinconces en het Grand Théâtre tot de nauwe straatjes van het Quartier Saint-Pierre, toont het circuit u de verscheidenheid van het erfgoed in Bordeaux. Terugkeer aan boord voor het galadiner, gevolgd door dans.

 

  

ZEVENDE DAG: BORDEAUX

Ook deze gevarieerde en unieke vakantie zit er op. Na het ontbijt vertrekken we met de autocar, volgeladen met koffers, souvenirs en mooie herinneringen.

  

Het schip :

 

MS Cyrano de Bergerac

Bouwjaar                        2013

Lengte                           110 meter

Breedte                          11.40 meter

Aantal kajuiten:              87 kajuiten

Capaciteit:                     174 passagiers

Kajuiten                         3 soorten kajuiten

                                      41 kajuiten in superieure kajuiten

                                      21 kajuiten in tussendek (met 1 voor mindervalide)

                                      21 kajuiten in benedendek

 

Aan de leden van A.S.V.Brugge-Kust :


Indien u zich inschrijft voor deze cruise, gelieve de voorzitter, via mail, eveneens te  verwittigen zodat wij een eventuele tussenkomst kunnen voorzien.